Figyelem!
Aktuális eseményekről, szakkörök felhívásairól tájékozódhat ill a Hírmondó (faluújság) számait letöltheti a Letöltések menüpontban.

bővebben...

HONLAP LÁTOGATOTTSÁGI SZÁMLÁLÓJA
Honlapunk látogatottságáról kaphat részletes információt.

bővebben...

A Művelődési Házban működő szakkörök:

Kaláka Gyermek néptánccsoport
Vezető: Gősiné Reidinger Ildikó
Kaláka Néptánccsoport, amely az idei évben éri el nagykorúságát, hiszen 1991-ben alakult. A Művelődési Ház amatőr csoportjaként az elmúlt esztendőkben a helyi fellépések - Véradók köszöntése, Falunap - több helyen bel és külföldön öregbítette településünk jó hírnevét. . A fellépéseik sorában feltétlenül meg kell említenünk nemzeti ünnepeinken való szereplésüket is , hiszen ünnepeink színvonalasabbá tételén dolgoztak az elmúlt évek során.
Minden év novemberében Hagyományőrző fesztivált szervezünk, ahol a környékbeli amatőr néptáncosok mutathatják be tudásukat.

Nyugdíjas Kórus
Vezető: Purger József
A nyugdíjas klub tagjai alkotta Kórus 1999-ben alakult. Az elmúlt évek során településünk rendezvényeinek színesebbé tételén fáradozott és más településeken is szép sikerrel szerepeltek mint például az Abasáron megrendezett katona- és bordal fesztiválon.

Zeneoktatás:
Vezető : Pollák Ferenc és Pollák Eszter
Hosszú évek után 2006 őszén indult el ismét a zeneoktatás a Mosonszolnokon, egyenlőre három hangszeren : zongora, furulya, gitár.2006-ban 15 gyermek ismerkedett  a hangszerek, a zene világával,  2007 őszétől már 22 töltik szabadidejük egy részét ebben a formában.

Akrobatikus rock &roll 
Vezető :Tóthné Földes Mária
Régóta fennálló hiányt pótlása volt a célunk, amikor moderntánc ( akrobatikus rock&roll ) csoportot indítottunk. A művelődési házban 2006 szeptemberében indult el az oktatás Tóthné Földes Mária edző vezetésével a mosonmagyaróvári Magic Dance Club neve alatt. A kezdést követően hamarosan a nagy érdeklődésre való tekintettel két csoportban folytak az edzések, külön az alsós és külön a felsős illetve az idősebb korosztálynak. 2007-től a nagy érdeklődésnek köszönhetően már óvodás csoport is indul.

Gyermek színjátszó csoport
Vezető : Gősi Anna
Harmadik éve működik az intézmény falai között egy gyermek-ifjúsági színjátszó csoport. Több fellépésük is volt már az elmúlt esztendőben pl. költészet napja, illetve a „ Bemutatkozunk „ című rendezvényen természetesen ők is megmutathatták menyit fejlődtek.

Képzőművészeti kör:
Az intézmény legifjabb de nagyon aktív csoportja. A tavalyi év során alakult, hogy a képzőművészetek iránt érdeklődők, fogékonyak is teret kapjanak.
Munkáikból 2009. június 13-án, Falunapon szerveztünk először kiállítást.

Művelődési Házban működő szakkörök híreit, felhívásait a Letöltések menüpontban olvashatja.

Több klubnak, civil szervezetnek is otthont ad az intézmény.

Nyugdíjas Klub
Vezető :Horváth Tiborné
Nagy múltra tekint vissza Nyugdíjas Klub, melynek tagjai heti rendszerességgel összejönnek kötetlen beszélgetésre, ill. őket érintő, az időskorhoz kapcsolódó előadásokat hallgatnak. Emellett szervezett keretek között ünneplik a jeles napokat.
Minden évben kirándulást szerveznek tagjaik számára hazánk szép tájaira. Rendszeresen szerveznek kistérségi nyugdíjas találkozót.

Gazda Klub
Vezető: Kilácskó Zoltán
Szintén több éve dolgozik a Gazda Klub, melynek tagjai aktuális mezőgazdasági témájú előadásokon vesznek részt ill. gyűléseiken beszélgetéseik során tapasztalatot, cserélnek. A klub tagjai minden évben kirándulás szerveznek hazánk megismerésére, tapasztalatok gyűjtésére.

Kulturális Egyesület 
Elnök : Lovász Lászlóné

Mosonszolnoki Természetbarátok Egyesülete
Elnök: Tóth Róbert

 

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting